Press ESC to close

Kedilerde Lösemi Aşısı Gerekli Mi?

Kedilerde Lösemi Aşısı Gerekli Mi?

Kedilerde lösemi aşısı, kedilerin lösemi virüsüne (FeLV) karşı koruma sağlayan bir aşıdır. Lösemi virüsü, kedilerde kan kanseri ve diğer ciddi hastalıklara neden olabilen bir retrovirüstür. FeLV, enfekte kedilerin tükürüğü, idrarı, dışkısı ve kanı ile diğer kedilere bulaşabilir.

Lösemi aşısı, FeLV’ye karşı en etkili korunma yoludur. Aşı, genellikle kediler 8-9 haftalık olduklarında yapılır ve daha sonra her yıl tekrarlanması gerekir. Lösemi aşısı, kedilerin sağlıklı bir şekilde yaşamaları için önemlidir.

Lösemi aşısının kediler için gerekli olup olmadığı konusunda bazı tartışmalar vardır. Bazı uzmanlar, lösemi aşısının sadece yüksek risk altındaki kedilere yapılması gerektiğini savunurken, diğer uzmanlar ise tüm kedilerin lösemi aşısı olmasını önermektedir.

Yüksek risk altındaki kediler şunlardır:

* Dışarı çıkan kediler
* Çok sayıda kediyle temas eden kediler
* Lösemili bir kediyle temas eden kediler

Eğer kediniz yüksek risk altındaysa, mutlaka lösemi aşısı yaptırmalısınız. Lösemi aşısı, kedinizi FeLV’den koruyarak ciddi sağlık sorunlarının önüne geçebilir.

Kedinizin lösemi aşısı olup olmadığını bilmiyorsanız, veteriner hekiminize danışabilirsiniz. Veteriner hekiminiz, kedinizin lösemi aşısı olup olmadığını kontrol edecek ve gerekirse aşıyı yapacaktır.

Lösemi aşısı, kedilerin sağlığı için önemli bir aşıdır. Lösemi aşısı, kedinizi FeLV’den koruyarak ciddi sağlık sorunlarının önüne geçebilir. Eğer kediniz yüksek risk altındaysa, mutlaka lösemi aşısı yaptırmalısınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kedilerde karma aşı kaç yaşına kadar yapılır
Uzun süre sahibini görmeyen kedi
Kedilerde iç kanama röntgende çıkar mi
Egzama kedi derisinde kabuklu yara
Haşlanmış mısır köpeklere zararlımı